Mayonnade mikt op medailles

0

De nieuwe bondscoach van de Oranjedames Emmanuel Mayonnade mikt op het behalen van medailles met de nationale ploeg. Dat liet de 35-jarige Fransman tijdens de perspresentatie weten aan de NOS.

“Ik denk dat het kan”, is Emmanuel Mayonnade stellig. ‘Manu’, zoals de nieuwe bondscoach het liefst genoemd wilt worden, heeft een contract getekend tot en met de Olypmische Spelen in 2020. “We hebben heel goede spelers. Zoals Estavana Polman, Lois Abbingh en Danick Snelder. Ik weet zeker dat het kan, al zal het niet makkelijk zijn.”

Op 21-jarige leeftijd moest Mayonnade door meerdere knieoperaties noodgedwongen stoppen als speler. Twee jaar later startte hij zijn trainerscarrière bij Mios-Biganos. In 2009 greep hij met de club de Franse beker. Dat deed de ploeg van Mayonnade ten koste van zijn huidige club: Metz Handball.

Champions League
Mayonnade gaat het bondscoachschap combineren met zijn werk als clubtrainer bij Metz. Met de Noord-Franse club werd de ambitieuze oefenmeester de afgelopen drie seizoenen kampioen van Frankrijk. Ook is Metz actief in de Champions League.

Nycke Groot
De Fransman zal het Oranje na het tijdperk met speelsters als Nycke Groot en Yvette Broch vorm moeten geven. Mayonnade is niet van plan een hengeltje uit te gooien richting Groot, die vorige maand bekend maakte te stoppen als international. “Ik moet haar beslissing respecteren. Ik hou de deur open, maar het zou niet normaal zijn als ik op dit moment contact zou opnemen om haar te vragen terug te komen.”

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here