Mayonnade schept duidelijkheid: Je weet het nooit

By 23 oktober 2020november 2nd, 2020Achtergrond, Artikelen, Featured, Oranje, Oranje Dames

De kans dat Nycke Groot over anderhalve maand op het parket in Trondheim staat is klein, maar bondscoach van de Oranjedames Manu Mayonnade staat in contact met de spelmaakster van Odense HC. Dat blijkt uit een interview met de Fransman met Lisette van der Geest in het AD.

Advertentie

De oproep van Groot wordt omschreven als administratief feit. Mayonnade: “De reden dat ze op de lijst staat is heel simpel. Er zijn regels: we moeten 35 namen aanleveren en alleen die namen zijn eventueel speelgerechtigd. We weten niet wat er kan gebeuren.”

De clubcoach van Metz Handball vervolgt: “Nycke zei: ‘Ik ben er nog niet klaar voor, ik ben niet honderd procent fit, ik wil het nu niet.’ Ik zei daarop: Maar we weten niet hoe de situatie over een maand is. Mag ik dan in elk geval jouw naam opschrijven? Zij zei: ‘ja, natuurlijk kun je dat doen.’”

Blessures Polman en Amega
Na de blessure van Estavana Polman zag Mayonnade een prominente rol op op het EK op de spelmakerspositie voor Larissa Nusser en Delaila Amega. Ook laatstgenoemde is door een zware knieblessure uitgeschakeld. “Toen heb ik gezegd: ik moet haar weer een bericht sturen”, legt Mayonnade uit.

Advertentie

“Maar, je weet nooit wat er in het leven gebeurt.”

“Ik heb nooit gezegd: jij moet het EK spelen. Zij zei nooit: ik ben er weer klaar voor”, maakt de Fransman duidelijk. “Om eerlijk te zijn denk ik dat ze er in december niet bij is. Dat weet ik bijna zeker. Maar, je weet nooit wat er in het leven gebeurt.”

Werken met de besten
Mayonnade kijkt veel video’s van de internationals uit Nederland. Doordat Lois Abbingh en Tess Wester in Denemarken met Groot spelen ziet de bondscoach de veelbesproken blondine veel aan het werk. “Ik hoop te werken met de besten. Maar voor nu laat ik het aan haar. Ik weet nu dat ze er nog niet klaar voor is, maar als ze wat wil, als ze er wel klaar voor is, weet ze dat ze mij kan bellen.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie