Meer dan de helft van de EK-gegadigden speelt in Duitsland

Twintig van de 35 speelsters in de voorselectie van Oranje voor het EK speelt in Duitsland. Een gigantisch aantal. Er zitten een aantal verrassingen tussen.

Advertentie

Alle fitte landgenoten die bij Borussia Dortmund onder contract staan, te weten zeven, hebben van bondscoach Manu Mayonnade een mailtje gekregen. Alleen de zwaar geblesseerde Delaila Amega ontbreekt.

Neckarsulmer SU
Daarmee is Borussia Dortmund de hofleverancier van de voorselectie. Competitiegenoot Neckarsulmer SU levert drie namen. Lynn Knippenborg was op het EK van 2018 in Frankrijk ook al van de partij, maar de uitnodiging voor rechterhoekspeelster en topschutter van Neckarsulmer SU Nathalie Hendrikse en Jill Kooij – die vorige week verlengde – is nieuw.

Ook de naam van Maxime Struijs op de longlist is verrassend. Lange tijd was de oud-jeugdinternational uit het blikveld van de bondscoaches verdwenen. Door haar scorende vorm bij HSG Bad Wildungen Vipers valt Struijs weer op.

Advertentie

Deelname bleef uit
Verder ook een uitnodiging voor Bundesliga-speelsters als Myrthe Schoenaker (HSG Blomberg-Lippe), Anouk Nieuwenweg (Thüringer HC) en Dionne Visser (HSG Bensheim/Auerbach). Het trio mocht zich de afgelopen jaren meermaals in het oranje van de nationale ploeg hijsen, maar deelname aan een groot eindtoernooi bleef tot nog toe uit.

De voorselectie van beloftes Zoë Sprengers (TSV Bayer 04 Leverkusen), Britt van der Baan (TuS Metzingen) en Sarah Dekker (HSG Bensheim/Auerbach) is met het oog op de toekomst minder bijzonder. Vanuit Jong Oranje staan de jongelingen al langer op de radar van Mayonnade.

Het hoogste niveau
Op doelvrouw Danique Trooster van Werder Bremen na spelen alle Duitsland-gangers op het hoogste niveau van het land: de Bundesliga. Begin november maakt Mayonnade zijn EK-selectie bekend. 18 speelsters mogen mee naar Trondheim.

Lees ook: Groot in voorselectie Oranje

Foto: Tina Kolthof

Advertentie