Memorabel weekend in aantocht voor Smits

1

“Het gaat een weekend worden die ik me nog lang ga herinneren.” International Kay Smits ziet erg uit naar het finaleweekend van de EHF Cup.

Het Deense TTH Holstebro schaarde zich ten koste van Grundfos Tatabanya KC uit Hongarije bij de laatste vier van de EHF Cup. Het tweede Europese bekertoernooi van het continent. In de halve finale wacht thuisploeg THW Kiel.

“Of ik afgelopen zomer na mijn transfer had gedacht in een Europese finale te staan? Dat niet. Maar het Europese verhaal is wel een van de redenen dat ik voor TTH Holstebro heb gekozen”, vertelt Kay Smits. “Het pakt dit jaar perfect uit. Het is een heel speciaal moment.”

Wereldploeg
In de andere halve eindstrijd komen FC Porto en Füchse Berlin elkaar tegen. “Het is de mooiste wedstrijd die ik tot nu toe in mijn carrière ga spelen”, weet de Limburger zeker. “Dit speelweekend ga ik niet snel vergeten.”

“Wij kunnen dat weer gebruiken om ze zonder druk te lijf te gaan”

“Alles en iedereen weet dat THW Kiel de grote favoriet is. Een wereldploeg. Ze spelen ook nog eens in eigen arena voor het thuispubliek. Wij kunnen dat weer gebruiken om ze zonder druk te lijf te gaan”, is de rechteropbouwer, Speler van de Maand april in Denemarken, strijdvaardig.

EHF TV
Vrijdagavond om 18:00 spelen TTH Holstebro en THW Kiel tegen elkaar. Het duel is te zien op EHF TV. Smits hoopt in de toekomst meer toonaangevende partijen in Europa te spelen. “Als je over dromen praat dan heb je het natuurlijk over de Champions League”, besluit hij.

Lees ook: Bittere uitschakeling Smits in titelstrijd

Foto: FotoReza

1 REACTIE

  1. In het artikel einde tijdperk Dalfsen, zijn jullie vergeten te melden dat keepster Evelien Grob haar handbalcarrière beëindigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here