Nacompetitie schudt Aristos opnieuw wakker: Eerste zege

0

Aristos heeft de eerste zege van het seizoen geboekt. Tijdens de start van de nacompetitie waren de Amsterdammers met 22-24 te sterk voor eerste divisionist DIOS.

Na 22 nederlagen in de eredivisie moest Aristos zaterdagavond aantreden in de play-downs. Met vijf andere ploegen, waaronder competitiegenoot Bevo 2, knokt de formatie uit de hoofdstad om één plekje in de eredivisie.

Een jaar geleden wist Aristos zich via de vluchtroute ten koste van Olympia’89/DOS’80 te handhaven. In de beslissende tweeluik werd de eerste divisionist uit Oss geklopt. Zo verlengden de brutale geel-blauwen het verblijf in de eredivisie.

John Besseling
Ook dit seizoen is Aristos veroordeeld tot het spelen om lijfsbehoud. Met de teruggekeerde routiniers Reinder Woudstra en John Besseling op het wedstrijdformulier ontving de brigade van Maarten Roestenburg periodekampioen DIOS. Pas tien minuten voor tijd kwam Aristos aan de goede kant van de score terecht.

Bevo 2
In de andere poule rekende Bevo 2 eenvoudig af met GHV. Het duel in Panningen eindigde in 34-25. Zo grijpt de reserveploeg de koppositie in poule 2.

Op zaterdag 6 april komen EHC en GHV elkaar tegen. Een dag later begint ook Olympia’89/DOS’80 het gevecht om promotie. De Noord-Brabanders, die in de laatste speelronde in de eerste divisie Havas zagen passeren en promoveren, gaan op visite bij DIOS.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here