Nederland en Duitsland stellen zich kandidaat voor WK 2025

1

Het NHV en de DHB, de Duitse handbalbond, gaan zich kandidaat stellen voor de organisatie van het WK in 2025. In februari 2020 wordt de toekenning bekendgemaakt door de toewijzingscommissie van de Internationale Handbal Federatie (IHF).

“We zijn ervan overtuigd dat een WK in onze landen een fantastische kans voor de internationale handbalfamilie kan zijn”, verklaren de beide voorzitters Andreas Michelmann (DHB) en Tjark de Lange (NHV).

In 2017 organiseerde Duitsland voor het laatst een groot eindtoernooi. In Hamburg pikte Frankrijk, ten koste van Noorwegen, de wereldtitel op. Oranje eindigde op de derde plaats.

EK 2012
Nederland zou in 2012 het EK organiseren. Het initiatief mondde uit in een debacle. Door een financieringstekort pakte de EHF de organisatie van het NHV af, waarna Oranje werd uitgesloten van deelname en de bond een heel hoge boete moest betalen.

OKT
Donderdagavond maakte het NHV tevens bekend een gooi te willen doen naar de organisatie van het OKT. In maart 2020 wordt gestreden om plaatsen voor de Olympische Spelen in Japan. De wereldkampioen is rechtstreeks geplaatst.

Foto: Jaap van der Pijll

1 REACTIE

  1. Hallo!
    Mijn zoontje (12) is geselecteerd als bij z’n handbal club.
    Is het verstandig om knie- en elleboogbeschermers aan te schaffen?
    M.vr.gr.
    Ton Tijink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here