Nederland in achtervolging op Letland

0

Het EK in 2020 is ondanks drie nederlagen op rij nog haalbaar voor de Oranjemannen. In juni, tijdens de laatste twee kwalificatiewedstrijden, moet Nederland in achtervolging op Letland.

Door de dure nederlaag in oktober 2018 in Letland en het zure verlies van afgelopen donderdag tegen Slovenië (26-27) is Oranje afgezakt naar de gevaarlijke derde plaats in kwalificatiegroep 4. De struikelpartij op zondagavond in Celje tegen het groepshoofd (30-23) heeft geen verandering in de positie van de formatie van Erlingur Richardsson gebracht.

Terwijl Nederland het twee keer aflegde tegen Slovenië, pikte Letland vier punten op tegen Estland. Met nog twee speelrondes te gaan bedraagt het gat tussen nummer twee Letland en Nederland vier punten. De top-2 van de poule is zeker van de eindronde in 2020.

Mikpunt
Op 13 juni gaat Oranje op bezoek bij Estland. Een dag eerder ontmoeten groepsgenoten Letland en Slovenië elkaar. Drie dagen later wacht in Almere het treffen met het mikpunt uit Noord-Europa.

Wanneer Nederland wint van Estland en groepshoofd Slovenië, dat al zeker is van een EK-ticket, haar sportieve plicht doet tegen Letland is Oranje nog in de race voor plaatsing voor de eindronde in 2020. Door de 29-25 nederlaag in Valmiera moet Nederland op 16 juni met vijf goals of meer zegevieren tegen Letland. Alleen dan gaat Nederland als nummer twee in kwalificatiegroep 4 naar het EK.

Derde
Ook de vier beste nummers drie van de acht poules plaatsen zich voor het eindtoernooi. Bij de puntentelling worden de behaalde resultaten tegen de uitgeschakelde hekkensluiters in de groep weggestreept.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here