Nederland verlaat EK met nederlaag

0

Nederland is uitgeschakeld op het EK. Tijdens het slotduel in poule C was titelhouder Spanje veel te sterk voor de nationale ploeg: 25-36.

Vanaf de eerste minuut was Spanje de bovenliggende partij in Trondheim. Na een aanvallend zwakke start zorgde Luc Steins met drie goals voor de aansluiting (5-8).

Bij 6-13 was het verschil even zeven treffers. Met drie strafworpen wist Kay Smits – goed voor acht doelpunten – de score weer wat te verbloemen. De 13-17 van Jeffrey Boomhouwer was spectaculair, een vlieger achterlangs binnengewerkt, en betekende de ruststand.

Gerrie Eijlers
Ook na de pauze kon Nederland geen vuist maken. In de dekking was de formatie van Erlingur Richardsson onmachtig. De 21-29 kwam van de hand van de afscheidnemende routinier Tim Remer. Ook Gerrie Eijlers, die na dit seizoen gaat stoppen, kwam in de tweede helft nog binnen de lijnen en wist in het slotkwartier een aantal Spaanse schoten te keren.

Derde 
Zo verlaat Nederland het EK met één zege op zak. Twee dagen geleden wist Oranje Letland te kloppen. De nationale ploeg eindigt op de derde plaats in de groep. Spanje en Duitsland gaan door naar de hoofdfase.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here