Nederland verplettert Tunesië!

Nederland is er vanavond in geslaagd ook haar laatste wedstrijd van het Olympisch Kwalificatie Toernooi te winnen. In Metz was Tunesië geen partij voor de ploeg van Henk Groener. Oranje was heer en meester en trakteerde het publiek bij tijd en wijle op veel spektakel. Lobjes, vliegertjes en dubbele vliegertjes. Het kon allemaal op zondagavond in Metz. Na een ruststand van 10 – 27 werd het uiteindelijk 20 – 46 voor Nederland.

Het was een ware galavoorstelling die Oranje zondagavond weggaf in Metz. Ondanks het feit dat sterkhouders als Laura van der Heijden, Nycke Groot en Tess Wester aan de kant werden gehouden overklaste Nederland de Tunesiërs op werkelijk alle fronten. Vooral via de break out kan Nederland er voortdurend uitkomen waardoor er naar 20 minuten al een stand van 7 – 19 op het scorebord staat. Het was simpelweg  prijsschieten voor de ploeg van Henk Groener die bijna iedere minuut van de wedstrijd tot scoren wist te komen. De ploegen gaan met 10 – 27 de kleedkamer in.

In de tweede helft gaat Oranje onverminderd door. Tunesië komt er simpelweg niet aan te pas en doet eigenlijk niet eens meer de moeite om er nog wat van te maken. Er wordt niet meer terug gelopen en ook in de aanval oogt het spel niet veel beter dan dat van een gemiddelde Nederlandse eerste divisie ploeg. Dat Oranje het schema van een doelpunt per minuut in de tweede helft niet meer kan vasthouden is enkel en alleen te wijten aan het feit dat Tunesië het tempo uit de wedstrijd haalt door lange aanvallen te spelen. Daardoor haalde Nederland de beoogde 50 doelpunten niet: 20 – 46