Nederlands kampioenen naar winnaarsronde Champions Cup

0

Nederlands kampioenen Beach Handball Westsite en Hiekka Hauskaa zijn op Gran Canaria doorgedrongen naar de winnaarsronde van de Champions Cup. Op het Spaanse eiland strijden de beste clubteams van Europa tegen elkaar.

Na een stroef begin, twee verliespartijen tegen kampioenskandidaten, herpakten de mannen van Hiekka Hauskaa zich. Zo werd er na het nemen van shoot-outs gewonnen van Spaanse kampioen Pinturas Andalucía BM Playa Sevilla. Een mooie rol was daarbij weggelegd voor blokker Niels Versteijnen.

Rodby HK
Zaterdagochtend werkt de formatie van Danny Baijens en Dennis Heuvelmans nog één pouleduel af. Tegen het Deense Rodby HK strijdt Hiekka Hauskaa voor de derde plaats in de groep. Mocht het keurkorps daarin slagen, dan ontwijkt het in de kwartfinale de lijstaanvoerder van poule A.

Kwartfinale
Ook de dames van Westsite kunnen zich in snikheet Spanje opmaken voor de hoofdfase van de Champions Cup. De Amsterdamse formatie verloor alleen van het Hongaarse Multichem Szentendrei. Daar zet Westsite drie winstpartijen tegenover. Zaterdagmiddag worden de kwartfinales afgewerkt in Gran Canaria.

Foto: Eelco Schaap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here