Nederlands kwartet voor even in top-3 van Bundesliga

Vier landgenoten staan na vijf duels in de Bundesliga in de top-3. TBV boekte vanavond alweer de derde competitiezege en is een van de gelukkige ploegen bovenin de ranglijst.

Advertentie

De blauw-witten waren met 31-23 te sterk voor nieuwkomer TUSEM Essen. Bij rust stond het nog 15-12.

Vier uit vier
International Bobby Schagen zette al zijn vier doelpogingen om in een treffer. Landgenoot Dani Baijens prikte één keer raak. Tijdens het thuisduel, gespeeld voor lege tribunes, bleef aanwinst Mark van den Beucken een uur lang op de bank.

Door de zege komt TBV Lemgo met zeven punten binnen op plaats drie. Ook het Bergischer HC van linkerhoekspeler Jeffrey Boomhouwer heeft na vijf wedstrijden zeven punten. In het uitduel met TSV Hannover-Burgdorf gaven de gasten een punt weg.

30-30
Na één helft spelen stond Bergischer HC vier doelpunten voor (13-17). Na de pauze maakte de thuisploeg het verschil goed: 30-30. Boomhouwer tekende voor vier treffers.

SC Magdeburg, HSG Wetzlar, Rhein-Neckar Löwen, landskampioen THW Kiel en SG Flensburg Handewitt volgen op één punt van de top-3, maar hebben nog een wedstrijd tegoed. Op basis van het doelsaldo voert SC DHfK Leipzig de ranglijst, tevens met zeven punten, aan.

HSG Nordhorn-Lingen
Op zaterdag ontvangt het Nederlands getinte HSG Nordhorn-Lingen, dat afgelopen weekend de eerste twee punten van het seizoen op bezoek bij HSC 2000 Coburg oppikte, een van de titelfavorieten: THW Kiel. Ook dit treffen wordt door het oprukken van het coronavirus zonder publiek gespeeld.

Foto: FotoReza

Advertentie