Nederlands onderonsje prooi voor HSG Nordhorn-Lingen

0

Braadworst maakte zaterdagavond in Duitsland even plaats voor een bitterballenfeestje. Liefst zeven Nederlanders troffen elkaar in de tweede Bundesliga. HSG Nordhorn-Lingen trok in het Nederlands getinte duel aan het langste eind.

Advertentie

In het Euregium versloeg de thuisploeg Wilhelmshavener HV met duidelijke cijfers: 28-20. Bij de zegevierende rood-witten bleef Nicky Verjans met een blessure aan de kant, terwijl Patrick Miedema één goal maakte. Toon Leenders liet zich nagenoeg de hele wedstrijd gelden in het hart van de defensie.

Aan de overkant kroonde Kay Smits zich nog maar eens tot topschutter van de gasten. In zijn tweede seizoen in het blauw-rood van de Noord-Duitse club ontpopt de Limburger zich tot absolute kartrekker van de middenmoter. Waar Smits acht goals maakte, vonden ook teamgenoten Ten Velde (3) en Postel (2) het net.

Tweede
Door de winstpartij klimt HSG Nordhorn-Lingen naar de ontzettend knappe tweede plaats in de Duitse competitie. Alleen het ongeslagen Bergischer HC, dat vorig jaar nog uitkwam op het hoogste podium, heeft twee punten meer.

Konitz
Bartek Konitz kon vrijdagavond voor het eerst dit seizoen juichen. Met zijn nieuwe club VfL Eintracht Hagen wist de oud-international het thuisduel tegen HC Rhein Vikings om te zetten in een overwinning (29-26). Met vijf treffers had Konitz een mooi aandeel in het feest. In het nieuwe Handbal Inside Magazine spreekt de schutter over zijn stap naar de Duitse club.

Foto: FotoReza

Shopping

LAAT EEN REACTIE ACHTER