Nederlandse oogappels weer in trek in Duitsland

0

Met Alec Smit vertrekt het derde toptalent van eigen bodem deze zomer naar Duitsland. Waar bij de vrouwen de Nederlandse markt al een tijd geliefd is, zijn ook de mannelijke oogappels steeds meer in trek bij de Oosterburen.

Advertentie

Angela Steenbakkers, Merel Freriks en Tessa van Zijl. Voorbeelden van speelsters die de afgelopen maanden de eredivisie inruilden voor de Bundesliga. Iedere transferzomer vaart een pondje met vrouwelijke toptalenten uit Nederland naar Duitsland. Met Lois Abbingh, Laura van der Heijden en Tess Wester – die ook op jonge leeftijd naar de Bundesliga verkasten – hebben vrouwelijke talenten uit Nederland een goede naam gekregen bij de Oosterburen.

Krachtprogramma
Met HSG Nordhorn-Lingen gaat nieuweling Alec Smit het onder meer opnemen tegen Wilhelmshavener HV. Bij de Noord-Duitse opponent zijn liefst drie Nederlandse jongemannen actief. Toptalenten Kay Smits en Duncan Postel krijgen in het nieuwe seizoen gezelschap van Rutger ten Velde. Opnieuw heeft Wilhelmshavener HV gekozen voor een Nederlandse jongeling.

De lat in de verschillende topcompetities in Duitsland ligt hoog. Vooral fysiek lopen de spelers in – bijvoorbeeld – de tweede Bundesliga voorop. Vaak bleek dat aspect een te groot obstakel voor jonge topspelers uit de eredivisie. Maar met de aangeboden professionele begeleiding bij clubs als OCI-LIONS en Kras/Volendam, waar de selectieleden naast de zaaltrainingen ook een uitgekiend krachtprogramma volgen, wordt het verschil verkleind en staat de deur weer open.

Opleidingsploeg
Zo werd afgelopen weekend bekend dat Dani Baijens aan de slag gaat bij de opleidingsploeg van SG Flensburg-Handewitt. De absolute wereldtop. De 19-jarige Rotterdammer volgt het voorbeeld van Mark van den Beucken. De doelman sloot vorig seizoen aan bij de reserveploeg van TBV Lemgo dat uitkomt in de derde Bundesliga. Het leverde de Limburger prompt fraaie minuten in de Bundesliga op.

Bondscoach Joop Fiege ziet de ontwikkeling met veel tevredenheid aan. In de jacht naar een ticket voor een eindronde is de vijver waaruit de oefenmeester van de nationale mannenploeg kan kiezen vergroot.

Foto: Jaap van der Pijll

Shopping

LAAT EEN REACTIE ACHTER