Nerveuze strijd in kelder van start

0

Met DSS-SEW en Kwiek-E&O start zaterdagavond het grote gevecht tegen het degradatiespook. In een poultje van vier maken de nummers zeven tot en met tien van de eredivisie uit wie in de hoogste klasse blijft, welk team twee play-downs gaat spelen en welke eredivisionist rechtstreeks degradeert. De posities in de nerveuze strijd in de kelder zijn ingenomen. De vier ploegen onder de loep.

Westfriesland/SEW
De verliezend bekerfinalist van vorig jaar is, na aan het begin van de competitie uitgekleed te zijn, bezig aan een lastig seizoen. Met het hoogst aantal bonuspunten kan de ploeg uit Nibbixwout rekenen op een buffer. Met DSS uit en Kwiek thuis lijken de Noord-Hollanders al in de eerste twee wedstrijden van de degradatiepoule een flinke slag te kunnen slaan.

Misker/E&O
Net als vorig jaar speelt de Emmense eredivisieploeg om lijfsbehoud. Een jaar geleden werd op de laatste speeldag van de nacompetitie een veilige plaats verspeeld en verzekerde E&O zich uiteindelijk van een extra jaar op het hoogste niveau door Borhave uit de eerste divisie in een tweeluik te verslaan. Aan trainer Mike van Rooden de schone taak jeugdinternational Mariël Beugels aan de praat te houden. De jonge middenopbouwer is de laatste wedstrijden goed voor dubbele cijfers.

Klink Nijland/Kwiek
De Overijsselse promovendus, dat na het kampioenschap in de eerste divisie topschutter Lisa Oisterwijk kwijt raakte aan ‘grote zus’ Dalfsen, houdt zich vast aan twee bonuspunten. Met een thuiswedstrijd tegen het jonge E&O en een uitwedstrijd op de derde speeldag tegen concurrent DSS staan twee cruciale duels aan het begin van de lente op het menu voor de ploeg van Monique Swartjes.

DSS
Rode lantaarndrager DSS heeft goede herinneringen aan een jagend degradatiespook in de rug. Vorig jaar eindigde de ploeg uit Heemskerk laatste in de reguliere competitie, maar piekte het in de degradatiestrijd. Met onder meer een klinkende overwinning in Emmen speelde de rood/blauwe formatie uit Noord-Holland zich veilig. Door een laatste plaats in de competitie begint het DSS van Johan van Huisstede met een schamel bonuspuntje.

Foto: Ronald Sap

Nederland

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here