NHV heeft interesse in organisatie OKT

By 26 september 2019Geen categorie

Het NHV heeft de IHF, de internationale handbalfederatie, ingelicht zeer geïnteresseerd te zijn in de organisatie van het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT). In de zomer van 2020 zijn de Olympische Spelen in Japan.

Op het OKT wordt van 20 tot en met 22 maart 2020 gestreden om de laatste tickets voor de Olympische Spelen. De wereldkampioen is rechtstreeks geplaatst voor het toernooi in Japan.

Technisch directeur van het NHV, Sjors Röttger, benadrukt het belang van tophandbal in eigen land. “Het belang voor onze handbalsport is groot, de sportieve redenen voorop, maar ook het feit dat we met elkaar toe zijn om tophandbal in Nederland te presenteren. Handbal is populair in Nederland. Naar de EK-kwalificatiewedstrijd van de dames vanavond kwamen maar liefst 5000 toeschouwers kijken. Dat geeft aan dat handbal leeft.”

“Met vele partners zoals de landelijke, provinciale en lokale overheden, NOC*NSF en onze sponsors staan wij voor deze prachtige uitdaging: drie dagen tophandbal met 6000 toeschouwers per dag en plaatsing voor de Olympische Spelen”, aldus Röttger.

Na het WK, dat van 30 november tot en met 15 december wordt gehouden, valt de beslissing welk land het OKT mag organiseren.

Foto: Tina Kolthof

Geef een reactie