Nieuwe nederlaag Fenix Toulouse, blessure Steins

Het wil in de competitie nog niet vlotten bij het Fenix Toulouse van Luc Steins. In het verloren thuisduel met Dunkerque werd de international uit Limburg al in de openingsfase geblesseerd van het veld gedragen.

Advertentie

Al na zes minuten, bij een 1-6 achterstand, moest Steins na een overtreding van het veld gedragen worden. De beweeglijke spelmaker zag vanaf de kant dat Fenix Toulouse terug in de wedstrijd kwam (16-15 bij rust).

EHF European League
De Franse club van Steins teert na vier competitieduels op slechts twee punten. In Europa gaat het Fenix Toulouse beter af. Onlangs werd plaatsing voor de groepsfase van de EHF European League afgedwongen.

Na de pauze ging het eredivisieduel tussen Fenix Toulouse en Dunkerque tot 24-24 gelijk op. In de slotfase sloegen de gasten genadeloos toe. Bij 27-31 klonk het eindsignaal waardoor Fenix Toulouse is afgezakt naar de voorlaatste plaats in Frankrijk.

EK-kwalificatieduels
De ernst van de blessure van Steins is nog onbekend. Volgende maand komt de nationale ploeg samen voor EK-kwalificatieduels met Turkije en Polen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie