Nog twaalf kanshebbers op wereldtitel

1

Het deelnemersveld op het WK in Duitsland en Denemarken is gehalveerd. Vanaf zaterdag wordt in twee groepen van zes landen geknokt om vier plaatsen in de halve finale.

Op de voorlaatste speeldag in de poulefase rekende Brazilië af met Rusland. De Zuid-Amerikanen hebben zich door de cruciale winstpartij samen met groepsopponenten Duitsland en Frankrijk geplaatst voor de hoofdronde. Door nederlagen tegen de genoemde lotgenoten neemt Brazilië geen punt mee naar de volgende fase van het WK.

IJsland was donderdagavond te sterk voor Macedonië (24-22), waardoor de eilandbewoners zich scharen bij de laatste twaalf van het wereldkampioenschap. Met tien treffers was Arnor Thor Gunnarsson in München van levensbelang voor de Noord-Europeanen. Met vijf zeges gaat ook Kroatië door. Spanje volgt op plaats twee en is in groep 1 gepositioneerd op plaats vier.

Groep 1 (Keulen):
1. Kroatië 2-4
2. Duitsland 2-3
3. Frankrijk 2-3
4. Spanje 2-2
5. IJsland 2-0
6. Brazilië 2-0

Met een ontkende Mikkel Hansen binnen de lijnen klopte Denemarken belager Noorwegen. Mede door veertien treffers van de schutter van PSG verliet de poulewinnaar bij 30-26 het veld. Ook Tunesië maakt nog kans op de wereldtitel.

In groep D bleef Zweden door een overwinning op Hongarije (33-30) ongeslagen. Samen met de geklopte tegenstander en Egypte stroomt de Scandinavische kanshebber in, in groep 2 van de hoofdronde van het WK.

Groep 2 (Herning):
1. Denemarken 2-4
2. Zweden 2-4
3. Noorwegen 2-2
4. Hongarije 2-1
5. Egypte 2-1
6. Tunesië 2-0

De top-2 van beide groepen reist af naar Hamburg. In Noord-Duitsland staan de halve finales gepland. De WK-finale is op zondag 27 januari in Kopenhagen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here