Nominatie Abbingh na finaleweekend

0

Lois Abbingh is in de race om de ster van het afgelopen finaleweekend van de Champions League te worden. Met haar Russische club Rostov-Don plaatste de international zich voor de eindstrijd om de Europese hoofdprijs.

Samen met Sulland (Vipers Kristiansand) en Amorim (Györ) is Abbingh genomineerd om verkozen te worden tot uitblinkster van de Final4 in Boedapest. Namens Rostov-Don scoorde Abbingh twaalf keer tijdens het finaleweekend.

In de halve finale tegen Metz Handball, dat gecoacht wordt door bondscoach van de Oranjedames Manu Mayonnade, was Abbingh vijf keer trefzeker. In de verloren eindstrijd tegen Györ deed de Groningse daar nog eens een schepje bovenop. De schutter prikte zeven keer raak, waaronder de aansluitende 23-25 en 24-25.

Een paniekpoging in de dying seconds van de reguliere speeltijd in de finale zag Abbingh gestopt worden, waardoor de eindzege voor het derde jaar op rij ging naar de Hongaarse formatie van Nycke Groot. Met zilver om haar nek verliet Abbingh Boedapest met opgeheven hoofd.

Stemmen op Abbingh als ster van het weekend kan hier.

Lees ook: Champions League, topschutterstitel en rood voor Groot

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here