Twee weken voor start: Geen EK in Noorwegen

By 16 november 2020Featured

Twee weken voor de start van het EK haakt Noorwegen als gastland af.

Advertentie

Het Europees kampioenschap, dat tussen 3 en 20 december gepland staat, zou door Denemarken en Noorwegen georganiseerd worden. Door laatstgenoemd land gaat door de aanwezigheid van het coronavirus en de daarbij opgelegde, strenge, voorschriften een streep.

Trondheim
De Noorse politica Erna Solberg deelde afgelopen vrijdag mee het zeer moeilijk te vinden het EK onder de huidige omstandigheden te organiseren. De EHF, Noorse en Deense handbalbond onderstrepen gezien de huidige gezondheidssituatie de uitdagende omstandigheden een internationaal sportevenement te organiseren.

Alle wedstrijden van Oranje in poule C en de mogelijke hoofdfase zouden in Noors Trondheim afgewerkt worden. Het is nog onbekend waar Nederland het EK op 4 december tegen Servië opent.

Geschikte speellocaties
De EHF heeft de zeer lastige knoop doorgehakt en gaat snel met de Deense bond om tafel. De DHF gaf twee weken geleden reeds aan mogelijkheden te zien de volledige organisatie van het EK over te nemen. Er gaat met spoed gezocht worden naar geschikte speellocaties en accomodaties.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie