Noorwegen klaart klus, remise als doemscenario Oranje

2

Noorwegen heeft op het WK in Japan de koppositie in hoofdgroep 1 overgenomen van Duitsland. De Scandinaviërs rekenden in Kumamoto af met Zuid-Korea.

De partij eindigde in 25-36 voor Noorwegen. Daarmee neemt het land de koppositie in groep 1 over van Duitsland dat een punt minder heeft. Het gat tussen Nederland en Noorwegen is twee punten.

Op woensdagochtend sluit Oranje de hoofdfase af tegen Zuid-Korea. Alleen bij een overwinning mag de formatie van Manu Mayonnade nog hopen op de halve finale van het wereldkampioenschap. Daarbij kijkt Nederland met veel interesse naar het treffen tussen Noorwegen en Duitsland.

Wanneer de nationale ploeg twee punten oppikt tegen Zuid-Korea en Noorwegen-Duitsland een winnaar krijgt, eindigt Oranje als tweede in de groep en kwalificeert het zich voor de halve finale. Een remise tussen de huidige top-2 van poule van Oranje is het Nederlandse doemscenario. Dan vallen de Oranjedames buiten de boot.

Tussenstand hoofdgroep 1:
1. Noorwegen 4-6
2. Duitsland 4-5
3. Nederland 4-4
4. Servië 4-4
5. Denemarken 4-3
6. Zuid-Korea 3-2

Programma slotronde hoofdfase:
7:00 Nederland – Zuid-Korea
10:00 Servië – Denemarken
12:30 Noorwegen – Duitsland

Lees ook: Nederland zeker van OKT

Foto: Tina Kolthof

2 REACTIES

  1. Zelf winnen, gelijkspel bij Noo-Dui en winst Servië ken NL, Dui, Ser op 6 punten, onderling resultaat dan toch.. Dat valt uit in voordeel van NL..

  2. Die analyse had ik ook gemaakt. Ik heb hem ook als vraag gesteld aan de redacties van de andere handbalsites en van de sportkranten die deze mogelijkheid over het hoofd zien…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here