Odense HC naar kwartfinale, sterk optreden Wester

0

Odense HC heeft een plaats in de kwartfinale van de Champions League voor de neus van competitiegenoot København Håndbold weggekaapt. In een onderling gevecht in het kampioenenbal zegevierde de Deense koploper met 25-23.

Door het resultaat kan København Håndbold in de laatste speelronde van de hoofdfase nog gelijk komen met Odense HC, maar door de eerdere remise (24-24) is het onderling resultaat van de oranjehemden beter. Zo eindigt Odense HC als vierde in groep 1 en schaart het zich bij de laatste acht van de Champions League.

De Deense derby in Europa was spannend en vermakelijk. Na 13-11 bij rust kwam København Håndbold, waar Kelly Dulfer zes goals maakte, terug. Met een stoppercentage van liefst veertig procent maakte Tess Wester veel indruk in de goal. In de tweede helft besliste de international het duel met meerdere stops en een puntgave assist.

Een speelronde voor het eind van de hoofdfase van de Champions League zijn alle kwartfinalisten bekend. Door een gelijkspel  (32-32) tegen het nog ongeslagen Györ voegde ook Ferencvaros zich bij de laatste acht. Namens de Hongaarse titelhouder maakte Nycke Groot vijf goals.

De wedstrijden in de kwartfinale van de Champions League worden tussen 5 en 14 april afgewerkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here