Odense HC trekt met Vollebregt opnieuw landgenoot aan

By 30 november 2020Buitenland, Denemarken, Featured

Odense HC blijft op de Nederlandse tour. Kelly Vollebregt (25) is de derde landgenoot die de Deense eredivisionist aankomend seizoen komt versterken.

Advertentie

Vollebregt maakt na dit seizoen de overstap van Borussia Dortmund naar de oranjehemden. De rechterhoekspeelster, die tussen 2015 en 2019 voor TuS Metzingen speelde, heeft voor drie seizoenen getekend.

Vollebregt kwam tijdens het Champions League-duel tussen Odense HC en Borussia Dortmund op de radar van de Deense club te staan. Coach Ulrik Kirkely: “Toen scoorde ze zes keer. Kelly is een bekwame en nauwkeurige afmaker.”

Nycke Groot
Eerder liet Odense HC haar oog vallen op internationals Dione Housheer (Nykøbing) en Bo van Wetering (TuS Metzingen). Ook zij hebben een meerjarig contract in Denemarken getekend. Spelmaakster van Odense HC Nycke Groot stopt na dit seizoen bij de club waar Tess Wester en Lois Abbingh spelen.

Niet op het EK
“Het was een grote droom voor mij om in Denemarken te spelen”, heeft Vollebregt laten optekenen op de website van haar nieuwe club. “Toen Odense zich meldde heb ik geen moment getwijfeld. Mijn ambitie is om titels te winnen en voor Oranje uit te komen.”

In eigen land brak Vollebregt door in het groen-wit van Quintus. Ze heeft zeven A-interlands gespeeld. Voor het aanstaande EK geeft bondscoach Manu Mayonnade de voorkeur aan positiegenoten Debbie Bont (Metz Handball) en Angela Malestein (Ferencvaros).

Foto: Tina Kolthof

Advertentie