Odense wint ook derde duel

By 27 september 2020Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Odense HC heeft vanmiddag ook haar derde duel in de Champions League gewonnen. In eigen huis had de Deense ploeg geen kind aan ZRK Buducnost: 30-21.

De ploeg van Lois Abbingh, Nycke Groot en Tess Wester begon als favoriet aan de wedstrijd tegen het nog puntloze Buducnost. De ploeg uit Montenegro kon Odense vanaf het eerste fluitsignaal geen partij bieden en keek bij rust al tegen een flinke achterstand aan: 12-8. In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd en kwam de zege voor Odense geen moment in gevaar.

Oranje-international Lois Abbingh was goed voor twee doelpunten, Nycke Groot trof één keer het net. Ook Tess Wester had, met negen stops, een groot aandeel in de overwinning van Denen.

Groep B
Twee concurrenten van Odense in groep B, Györ en Brest Bretagne, troffen elkaar in een onderling duel. Met nog tien minuten op de klok hadden de Fransen een voorsprong van vijf doelpunten, maar dat bleek niet genoeg voor de zege. Györ knokte zich terug en nam uiteindelijk nog een punt mee naar Hongarije: 25-25.

HC Odense gaat, met zes punten uit drie duels, alleen aan kop in groep B. Brest Bretagne en CSKA volgen op een punt afstand, voor Györ met vier punten.