Olympia’89/DOS’80 mag opnieuw eredivisionist uitdagen

0

Voor het tweede jaar op rij heeft periodekampioen Olympia’89/DOS’80 zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie om promotie naar de eredivisie. Op zaterdagavond opent de eerste divisionist uit Oss het tweeluik in eigen huis.

Op de laatste speeldag in de eerste divisie ging door een remise de tweede plaats aan de neus van Olympia’89/DOS’80 voorbij. Als plotse runner-up stelde Havas promotie naar de eredivisie veilig. Voor Olympia’89/DOS’80 restte de nacompetitie.

In poule B ontdeden de Noord-Brabanders zich met overtuiging van DIOS en Aristos. Het treffen met laatstgenoemde club was bijzonder, omdat juist de Amsterdammers Olympia’89/DOS’80 een jaar geleden de voet in de finale van de nacompetitie dwars zetten.

Lot
Met vier zeges uit evenveel partijen plaatste Olympia’89/DOS’80 zich zaterdagavond voor het tweeluik met de groepswinnaar van poule A: eredivisionist Bevo 2. Door een kloppartij in Amsterdam bezegelden de rood-zwarten het lot van Aristos. De formatie uit de hoofdstad keert na vier jaar terug naar de eerste divisie.

Olympia’89/DOS’80 en Bevo 2 strijden de aankomende twee weken om één plekje in de eredivisie. Naast Havas is ook kampioen van de eerste divisie WHC-Hercules reeds zeker van promotie. Naast Aristos degradeert ook Quintus 2, door de duikeling van de hoofdmacht uit de BENE-league, naar de eerste divisie.

Naam
Streekgenoten Olympia’89 en DOS’80 gaan in de toekomst als één volwaardige club verder. De beide clubs zijn op zoek naar een nieuwe naam voor de potentiële eredivisionist. Leden kunnen hun stem uitbrengen op vijf namen: DOC’20, Juntos, Dinámico, Nova Unitas en HEOS’20.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here