Olympische Spelen uitgesteld tot 2021

1

De Olympische Spelen van deze zomer in Tokio worden door de uitbraak van het coronavirus uitgesteld. Daarmee komen de Oranjedames deze zomer niet in actie.

Dat is de Japanse premier Abe overeengekomen met voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), zei de premier in een persconferentie. De Spelen zouden worden gehouden van 24 juli tot en met 9 augustus, maar de afgelopen dagen lieten meerdere landen al weten geen sporters af te vaardigen deze zomer, als gevolg van de coronacrisis.

Het evenement moet nu uiterlijk in de zomer van 2021 plaatsvinden. De nationale ploeg is door de wereldtitel rechtstreeks geplaatst voor de Olympische Spelen.

Foto: Jaap van der Pijll

1 REACTIE

  1. Mogelijk nadeel: is sterspeler Polman dan nog steeds in bloedvorm?, verliest de winning mood van het gehele team aan ‘momentum’?
    Mogelijk voordeel: meer rust voor de spelers (m.n. Polman speelde veel wedstrijden op hoog niveau), de jonge spelers krijgen meer ervaring en meer tijd om te rijpen, waardoor de kwaliteit van het team in de breedte kan groeien. En wie weet wil Groot terugkeren na een langere periode van rust (al ga ik daar zeker niet van uit).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here