Onbevangen Afrikanen op menu voor Oranje

0

De Oranjedames ontmoeten vanmiddag op het WK in Duitsland Kameroen. Om 15:30 klinkt in Leipzig het eerste fluitsignaal van het duel tegen de Afrikaanse handbaldwerg.

Advertentie

Kameroen is voor het eerst sinds 2005 weer aanwezig op het mondiale eindtoernooi. Twaalf jaar geleden eindigde het Afrikaanse land op het WK in Rusland op de tweeëntwintigste plaats. Vorig jaar greep de aanstaande opponent brons op het Afrikaanse kampioenschap.

Tweemaal kansloos
Het onbevangen Kameroen bestaat voor een groot deel uit speelsters uit de – zwakke – Kameroense competitie. Keepster Abiabakon (La Roche-sur-Yon) en jongeling Atangana (Anglet Biarritz) zijn actief in Frankrijk. Met negentig interlands is de 32-jarige cirkelloopster Mossy de meest ervaren international.

Zondagavond tankten de dames van Thomsen zelfvertrouwen. Na de valste start tegen Zuid-Korea (22-24), volgde een klinkende zege op China: 40-15. Kameroen was tijdens het openingsweekend tweemaal kansloos. Van thuisland Duitsland (28-15) en Servië (34-21) werd jammerlijk verloren.

Kanaal 14
Om 15:30 kun je op kanaal 14 van Ziggo Sport afstemmen voor het treffen met de exotische poulegenoot. Vlak na het duel kun je snel updates verwachten van Inside Leipzig.

Voorspel en win!
Denk jij te weten wat de eindstad wordt? Doe dan gratis mee aan de voorspel en win actie van Handbaldeals.nl en maak kans op mooie prijzen. 

Foto: Tina Kolthof

Shopping

LAAT EEN REACTIE ACHTER