Ongebruikelijke hitte onder voeten VOC en Dalfsen

0

Sinds 2008 is de landstitel in de eredivisie voor vrouwen verdeeld over VOC en Dalfsen. In het lopende seizoen wordt het de grootmachten ongebruikelijk heet gemaakt onder de voeten.

Zes schalen voor Dalfsen en vijf voor VOC. De beide ploegen heersten de afgelopen elf seizoenen in de eredivisie. Deze jaargang wordt serieuze bedreiging gevormd door een aantal competitiegenoten.

HandbaL Venlo
Met de winst in de Supercup deelde Quintus een eerste tik uit aan VOC. Daar kwam dit weekend een dreun bij voor verliezend finalist Dalfsen. De formatie uit Kwintsheul is één van drie koplopers in de eredivisie.

Ook HandbaL Venlo is nog ongeslagen. De slapende reus uit Noord-Limburg haalde dit weekend uit tegen promovendus DSVD (42-18). De club dat speelt in het blauw-wit heeft ambities. Dit weekend gaat HandbaL Venlo op bezoek bij medekoploper Quintus.

Top-5
V&L maakt de huidige top-5 in de nationale competitie compleet. Vorig seizoen eindigden de Limburgers op een knappe derde plaats achter landskampioen VOC en Dalfsen. Na drie speelrondes in de eredivisie heeft V&L vier punten. Zaterdag ontvangt de Zuidelijke outsider met Dalfsen een topploeg.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here