Ontspanning bij teruggekeerde Verjans, Oranje als verleiding

0

Na tien maanden blessureleed startte Nicky Verjans donderdag met het gepromoveerde HSG Nordhorn-Lingen de voorbereiding op het nieuwe Bundesliga-seizoen. De Limburgse linkspoot is fit, in balans en tuurt door een kiertje naar het EK in 2020.

Na sterke jaren op de rechteropbouwpositie keerde Verjans vorige zomer terug op de hoek. Samen met Alec Smit zou hij de flankplek bij HSG Nordhorn-Lingen invullen. “Dat ging de eerste vijf wedstrijden uitstekend. Ik hoopte me de hoek ook weer in de kijker te spelen voor het Nederlands team. Alles leek te lukken tot mijn lichaam niet meewerkte”, vertelt Verjans.

In 2016 ging Verjans flink door zijn enkel. Het bracht het lichaam van de routinier aan het wankelen. “Daardoor ben ik mijn lichaam op een verkeerde manier gaan belasten”, legt Verjans uit. “Ik kreeg last van veel verschillende klachten. Bij mijn heup, bekken en schaambeen. In sommige gevallen zeer lastig te verhelpen.”

Traject
Terwijl HSG Nordhorn-Lingen de ranglijst van de tweede Bundesliga bestormde onderging Verjans begin 2019 twee operaties. Vanaf de kant zag hij de rood-witten, als runner-up, terugkeren naar de Bundesliga. “Onze coach is verkozen tot Trainer van het Seizoen. Dat is een compliment voor de hele ploeg en de organisatie. Ik speel al acht jaar achter elkaar voor deze club en heb het traject om stapje voor stapje terug te keren naar de Bundesliga meegemaakt. Het is altijd mijn doel geweest om met HSG Nordhorn-Lingen te promoveren.”

“Ik heb niet het gevoel meer dat ik me moet bewijzen”

Donderdag deed Verjans na lange en eenzame maanden in het krachthonk weer mee met de baltraining. “Het was heerlijk”, glimt hij. Verjans mikt opnieuw op de hoekpositie. HSG Nordhorn-Lingen trok onlangs positiegenoot Robert Weber aan. “We zijn nu met z’n drieën. Ik kan ook uit de voeten op de opbouw. Daardoor ben ik flexibeler dan de andere twee. Natuurlijk wil ik spelen. De keuze is aan de trainer.”

Supervet
“Het wordt mijn vijftiende seizoen in Duitsland. Ik heb al zes jaar in de Bundesliga gespeeld. Ik heb niet het gevoel meer dat ik me moet bewijzen. Ik wil fit blijven. Ik voel me in balans”, klinkt het opgewekt. Oranje is voor Verjans nog wél een verleiding te noemen.

“Een jaar geleden behoorde ik tot de lijst met 28 spelers. Ik zou bij het Nederlands team als rechterhoekspeler aansluiten. Tot de blessure. Nu is het afwachten. Ik wil fit blijven. Misschien gaat er weer contact komen met de bondscoach en mij. Ik heb daarin geen verwachtingen. Ik vind het vooral supervet dat Nederland het EK heeft gehaald”, besluit Verjans sportief.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here