Ook concurrent kan Borussia Dortmund niet vloeren

Borussia Dortmund heeft ook het elfde competitieduel in de Bundesliga winnend afgesloten. Ook concurrent HSG Blomberg-Lippe kon de Nederlands getinte koploper in Duitsland niet vloeren.

Borussia Dortmund tegen HSG Blomberg-Lippe betekende de confrontatie tussen de nummer één en vier in de Bundesliga. Na dertig minuten spelen was het verschil al gemaakt: 15-10.

Na de pauze liep de thuisploeg verder bij HSG Blomberg-Lippe, waar Celine Michielsen vijf treffers maakte, vandaan. In het geel-zwart maakte Kelly Dulfer zes doelpunten. Bij 32-19 klonk het eindsignaal.

Voorsprong
Ook landgenoten Inger Smits (3), Kelly Vollebregt (2) en Tessa van Zijl werkten zich tijdens de partij op het scoreformulier. De voorsprong van Borussia Dortmund op titelhouder SG BBM Bietigheim blijft drie punten.

Tamara Haggerty
TuS Metzingen heeft gebruik gemaakt van de misstap van HSG Blomberg-Lippe. De roze-zwarten waren met 28-31 te sterk voor Neckarsulmer SU. Tamara Haggerty (4), Bo van Wetering (3) en Delaila Amega vonden namens de gasten het net. Bij de thuisploeg waren Nathalie Hendrikse (2), Jill Kooij en Lynn Knippenborg samen goed voor vier doelpunten.

Foto: Tina Kolthof

Geef een reactie