Ook jongensdromen komen uit

De transfer van Luc Steins (25) naar de Franse grootmacht PSG toont één ding aan: in het Nederlandse handbal komen ook jongensdromen uit.

Advertentie

Te klein voor de eredivisie. Niet groot genoeg voor Oranje. De lengte van Steins, 1 meter en 73 centimeter, zou een échte doorbraak in de weg zitten. Jaren later blijkt het tegenovergestelde waar.

Kiezel
Het aankomende half jaar komt de Limburgse spelmaker uit voor PSG. Final4 van de Champions League, spelen om de titel in Frankrijk. Een opbouwrij met schutters Mikkel Hansen en Dainis Kristopans. Daartussen ‘Kiezel’ – de bijnaam van Steins bij LIONS – uit Voerendaal.

In 2016 vetrok Steins naar Massy. In de Franse eerste divisie werd hij in zijn debuutseizoen meteen verkozen tot Speler van het Jaar. De middenopbouwer ontdeed zich over de grens snel van zijn stempel en ging ook bij de nationale ploeg de kar trekken.

Advertentie

Bij Tremblay debuteerde Steins in 2017 op het hoogste niveau in Frankrijk. Twee seizoenen later tekende de watervlugge spelmaker bij Fenix Toulouse dat in de EHF European League uitkomt. In de Zuid-Franse plaats heeft Steins zich in de kijker gespeeld bij PSG. De ploeg uit Parijs, die snelheid op de middenopbouwpositie zocht, legt een behoorlijke prijs neer voor de huurling uit Nederland.

Oranjedames kleuren top
Lois Abbingh naar Odense HC, Martine Smeets in het tenue van CSM Bucuresti en wat te denken van de glansrol van Estavana Polman bij Team Esbjerg. Oranjedames kleuren de mondiale top. Wekelijks prikken ze raak in de Champions League.

De move van Steins toont aan dat ook jongensdromen uitkomen. Het half jaartje van Kay Smits bij SC Magdeburg was slechts een gedachtegolf in lichte slaap. De Oranjemannen beginnen erbij te horen. Nederland telt mee.

Foto: FotoReza

Advertentie