Op rapport: Nusser, De Haze en Nijboer

Het zou de wedstrijd van favoriet Succes Schoonmaak/VOC worden, maar het werd de gelijkmaker van Sercodak/Dalfsen: de tweede finalepartij. De jonge dames van Portengen beslisten in de laatste vijf minuten de wedstrijd met twee vliegers. De vijf uitblinkers uitgelicht.

5. Van Leeuwen
Normaliter de rots in de branding in het hart van de defensie van de ploeg uit het Oosten. In de tweede finalepartij ook in aanvallend opzicht beresterk. Bracht haar ploeg in de eerste helft, met twee afstandstreffers, terug van een achterstand (6-5). En deelde een minuut voor tijd de genadeklap uit.

4. Hoogewoud
Stal samen met collegadoelvrouw Zimmerman de show in het eerste bedrijf. Leek met een puike redding op het schot van Logtenberg de winst van VOC in te leiden. Moest echter toezien hoe Dalfsen in de laatste minuten van de wedstrijd met de winst ervandoor ging.

3. De Haze
In Amsterdam niet af te stoppen, ook in De Trefkoele aanvallend zeer belangrijk met zeven treffers. In de omschakeling nauwelijks af te stoppen. Had een goed antwoord op de vlieger van Nijboer, moest toezien hoe Nusser een halve minuut daarop er nog een schepje bovenop deed.

2. Nijboer
Volgend seizoen te zien in de Bundesliga, zondagmiddag enorm belangrijk voor Portengen: Yara Nijboer. De rechteropbouwster maakte een aantal cruciale doelpunten. Met een ‘suizer’ van afstand haalde ze haar jonge ploeg bij 16-14 uit een dipje. Werd topscorer van haar ploeg met zes doelpunten.

1. Nusser
Zestien jaar en twee keer scoren in de laatste, bloedstollende, vijf minuten. Limburger Nusser liet van zich spreken in de tweede finale. Kwam in het eerste halfuur nauwelijks voor in de wedstrijd, maar bewees haar waarde na rust. Met een enorme glimlach leidde ze de verrassende winst in voor Dalfsen. Deed de hal bij de 21-19 ontploffen.

Door: Stijn Steenhuis