Openstaande rekening Quintus uitbetaald

0

De Supercup-winst van Quintus kan gezien worden als uitbetaling van openstaande rekeningen. De afgelopen tien jaar moest de Heulse formatie genoegen nemen met zilver.

In Houten maakte Quintus landskampioen VOC, dat deze zomer een hoop selectieleden uitleende aan nationale jeugdploegen, een kopje kleiner (30-20). Met veel blijdschap werd de beker omhoog gehouden. Terwijl de Supercup doorgaans gezien wordt als voorspel.

Twintigers
In 2008 greep Quintus voor het laatst een hoofdprijs: het landskampioenschap. De afgelopen tien jaar plaatsten de groen-witten zich voor vier bekerfinales en twee keer mocht het aantreden in de strijd om de Supercup. Zonder succes.

Terwijl rijpste vruchten als Delaila Amega, Jesse van de Polder en Tamara Haggerty werden verpatst aan Bundesliga-clubs, werkte Quintus gestaag door aan een kampioensploeg. Met twintigers als Daisy Hage, Anouk Zwinkels en Cynthia Grift lijkt de brigade uit Zuid-Holland een échte outsider geworden. Verjongde toonzetters Dalfsen en VOC zijn gewaarschuwd.

Eredivisie
Met nieuwbakken oefenmeester René Zwinkels aan het roer is de eerste prijs van het seizoen binnen. Op 8 september start de eredivisie. Ook is Quintus actief in de Europese Challenge Cup.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here