Oranje bijt van zich af in hol van de leeuw

By 10 december 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Oranje is weer helemaal op stoom. Tegen het thuisland Zweden won de ploeg van Helle Thomsen met 30 – 33. Door de overwinning staat Nederland op vier punten in het hoofdtoernooi.

Oranje start goed aan de wedstrijd en pakt direct een 4 – 2 voorsprong. De formatie van Thomsen straalt het nodige zelfvertrouwen uit in een hal die tot de nok toe gevuld is met geel-blauwe supporters. Ook in het resterende deel van de eerste helft kan Nederland de Zweden onder zich houden. Met een 13 – 14 voorsprong gaat Oranje de kleedkamer in.

Tweede helft
In de tweede helft trekt Nederland de goede lijn door. De marge loopt daarbij al snel op naar drie doelpunten (8 min, 18 – 21). Nycke Groot is in deze fase de beste speelster aan Hollandse zijde.

Dan een opmerkelijk moment. Maura Visser vangt de bal af in de linkerhoek en gooit de bal op het gezicht van de Zweedse doelvrouw. Een rode en blauwe kaart zijn het gevolg. Zonder Visser moet Oranje het klusje tegen Zweden gaan klaren en dat lukt. Onder leiding van opnieuw Nycke Groot trekt Nederland de wedstrijd naar zich toe. De marge is telkens zo’n twee doelpunten.

Ondanks dat Groot wordt vastgezet blijft Nederland het doel vinden. Met nog zes minuten op de klok loopt Nederland uit naar 27 – 30. Deze marge kan Oranje ook in de slotfase zelfs nog uitbreiden. Nederland wint uiteindelijk met 30 – 33.