Oranje met een goed gevoel naar Rio na winst op Montenegro!

Oranje heeft vanavond haar oefencampagne op Nederlandse bodem goed weten af te sluiten. Dankzij een knappe 23 – 13 overwinning op Olympisch finalist Montenegro won de formatie van Henk Groener en Peter Portengen het eigen 4-landentoernooi in Eindhoven.

Sterk begin
Oranje was al vanaf de eerste minuut de dominante ploeg in het sportcentrum Eindhoven. Na een kwartier spelen leidt Nederland met 7 – 4. De meest opvallende speelsters aan Nederlandse zijde zijn in deze fase Laura van der Heijden, Nycke Groot en keepster Tess Wester.

Tien minuten voor het einde van de eerste helft wisselt Groener uitblinkers Van der Heijden en Wester. Sanne van Olphen en Jasmina Jankovic komen voor hen in de plaats en spelen naar behoren. Oranje loopt in deze fase nog iets verder uit, mede doordat ook de Nederlandse dekking als een huis staat. Met een stand van 12 – 8 gaan de teams naar de kleedkamer.

Jankovic doet Westertje
Aan het begin van de tweede helft direct een mooi moment voor Jasmina Jankovic. Montenegro staat in ondertal en wisselt haar keepster voor een extra veldspeelster. Jankovic keert de aanval van Montenegro en gooit vanuit haar eigen doel de bal in de lege goal: 14 – 8.

Slotfase
Halverwege de tweede helft gaat Oranje nog altijd aan de leiding. Het verschil is dan inmiddels opgelopen tot zes doelpunten (17 – 11). Vooral de dekking zit potdicht bij Nederland. Uitblinkers in de dekking waren Yvette Broch en Jessy Kramer. Met een voorsprong van 21 – 11 start Oranje aan de slotfase. In de slotfase komt Nederland zoals verwacht niet meer in de problemen en wint het niet alleen van Montenegro, maar wint het ook het eigen 4-landentoernooi. Eindstand: 23 – 13

Aflevering twee van het handbalsprookje gemist? Bekijk de gehele tweede aflevering hier!