Oranje-internationals terug in Nederland

0

De Oranjedames zijn voor het eerst sinds het EK in Zweden weer bij elkaar. In Arnhem werkt de formatie van Helle Thomsen toe naar de oefenwedstrijden tegen IJsland.

Op vrijdag (Almere) en zaterdag (Emmen) oefent Oranje tegen het Noord-Europese land. Beide duels waren in no-time uitverkocht, net als de open training op donderdag. De oefenpot van vrijdagavond wordt uitgezonden op Ziggo Sport.

Europese wedstrijden
Na een drukke fase bij de club, waar veel internationals Europese wedstrijden speelden in de Champions League en EHF Cup, komt de nationale ploeg voor het eerst weer samen in eigen land. In december is Nederland actief op het WK in Duitsland.

In aanloop naar het mondiale kampioenschap speelt Oranje geen kwalificatieduels. Door de tweede plaats op het afgelopen EK is Nederland direct geplaatst voor het eindtoernooi. De eerste tegenstander op het WK is reeds bekend. Thomsen en co. mogen op herhaling tegen het thuisland.

Finale
Tegen de Oosterburen kenden de Oranjedames op het EK een valse start. Na verrassend verlies tegen Duitsland herpakte het team zich. Uiteindelijk werd voor de tweede keer in twaalf maanden de finale van een eindtoernooi bereikt. Noorwegen bleek andermaal te sterk (29-30).

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here