Oranje moet Kristopans kraken

0

Onder meer Dainis Kristopans staat tussen de Oranjemannen en historische plaatsing voor het EK in 2020. De Letse reus is zondagavond om 18:00 te bewonderen in Almere. 

Met dertien goals tegen Slovenië liet Kristopans woensdagavond weer van zich horen. De boomlange linkspoot, 2 meter en 15 centimeter, is de levensverzekering van Letland. Met acht punten is de aanstaande opponent van Nederland reeds zeker van deelname aan de eindronde. Het land plaatste zich nog nooit voor het EK.

Met Vardar won Kristopans een aantal weken geleden de Champions League. Na de zomer behoort hij tot het sterrenensemble PSG. Zondagavond krijgt Nederland de schone taak de schutter in vorm aan banden te leggen.

Rekenen
Oranje aast vurig op een zege in de EK-kwalificatiereeks. Bij een overwinning mag de nationale ploeg rekenen. Een plaats bij de vier beste nummers drie van de acht poules, en daarmee plaatsing voor de eindronde, behoort tot de mogelijkheden voor de formatie van Erlingur Richardsson.

Emmen
Tijdens het heenduel in Valmiere werd Oranje geklopt door Letland (29-25). In 2017 troffen de aanstaande opponenten elkaar voor het laatst op Nederlandse bodem. In Emmen zegevierde Nederland met 25-24. Kristopans, toen nog in dienst bij HC Meshkov Brest, vond zes keer het net.

Lees ook: Ziggo Sport zendt ontknoping EK-kwalificatiereeks uit

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here