Ruime zege Oranje op EK

By 6 december 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames hebben de eerste punten op het EK in Zweden gepakt. Tegen hekkensluiter Polen werd overtuigend gewonnen: 21-30.

Nederland oogde in de openingsfase fris. Na tien minuten spelen vond Estavana Polman cirkelspeler Yvette Broch op gewaagde wijze. De lange speelster van het Hongaarse Györi zette het buitenkansje om in de 3-5. In het vervolg had Oranje de touwtjes in handen.

Binnenkant paal
De afstandstreffer van Maura Visser (6-10) was de mooiste goal uit de eerste helft. Uit de loop vond de teruggekeerde international via de binnenkant van de paal het net. Een slordige keuze van Abbingh bracht Polen vlak voor rust dichterbij: 11-14.

Na de hervatting breidde Nederland de voorsprong gestaag uit. Verdedigend maakten het blok en Wester indruk, terwijl de aanvallende pionnen van Thomsen op verschillende posities tot scoren kwamen. Via Dannick Snelder en de vierde verzilverde 7-meter van Abbingh kon Thomsen bij 16-21 even rustig gaan zitten.

Traktatie Dulfer
Goals van hoekspeelsters Goos en Bont dwongen de Poolse bondscoach naar de TO-kaart te grijpen (16-25). Waar Oranje tegen Duitsland vergat te ‘killen’, kreeg Polen geen moment de kans aan te haken. Dekkingspecialist Dulfer trakteerde zichzelf in de slotfase na een sterke wedstrijd op een doelpunt, die met een brede grijns werd gevierd.