Oranje sleept punt uit het vuur

1

Nederland heeft de punten gedeeld met Servië. Bij 27-25 leek Oranje op weg naar een nederlaag, maar in de allerlaatste minuut maakte de nationale ploeg alsnog gelijk. 

Advertentie

Na een furieuze start van Yvette Broch, de cirkelspeelster prikte vier goals binnen, nam Servië het initiatief over (7-5). In het laatste kwartier swingde Oranje even. Goals van Van der Heijden, Malestein en Abbingh brachten Nederland aan de goede kant van de score: 12-14.

Ook Jasmina Jankovic, die Wester na de openingsfase verving onder de lat, had een mooi aandeel in de sterke periode van de nationale ploeg. Met een aantal beslissende touches wist ze de ervaren schutters van de opponent voor even af te stoppen.

Knoeien
Na rust (15-15) ontliepen beide poulegenoten elkaar weinig. Na een tijdstraf van Dulfer greep Servië een voorsprong: 23-21. Door zwak afronden liet Nederland een aantal kansen schieten in het spoor van het Oostblokland te blijven. Tien minuten voor tijd tekende Polman voor de 24-22.

In de slotfase bleven de kemphanen knoeien. Met twee strafworpen hielp Abbingh haar ploeg aan het elastiek (26-24). In de allerlaatste minuut keerde Wester een inzet van de tegenstander. Aan de overkant maakte Nycke Groot de gelukkige 27-27.

Vrijdagavond
Na vier groepswedstrijden staat donderdag een rustdag op het programma voor de dames van Thomsen. Vrijdagavond wacht de loodzware opgave thuisland Duitsland een pootje te lichten.

Foto: Jaap van der Pijll

Shopping

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER