Oranje tankt vertrouwen in Qatar

0

Vanavond speelde de Oranje heren voor de tweede keer in korte tijd in en tegen Qatar. Nadat afgelopen zaterdag nog kansloos met 26 – 38 werd verloren kon de formatie van Joop Fiege dit keer meer tegenstand bieden. Na een ruststand van 16 – 11 verloor Nederland uiteindelijk met 30 – 34. Een goed resultaat volgens bondscoach Joop Fiege.

“In tegenstelling tot afgelopen zaterdag maakten we vandaag minder fouten. We speelden met meer rust. In de eerste helft was hun doelman Daniel Saric een grote sta in de weg. We kwamen toen ook 11 – 6 achter. We bleven toen rustig spelen en konden de marge terugbrengen tot vier punten bij rust. In de tweede helft kwamen we zelfs nog voor met 21-22. Het was jammer dat we vervolgens tegen een reeks dubieuze tijdstrfffen aanliepen en alles weer uit handen moesten geven. Gelukkig geldt vandaag het resultaat niet. Het is vooral zaak dat we als ploeg groeien en dat is zondermeer gebeurd”; Aldus bondscoach Joop Fiege.

Aanstaande donderdag vertrekt Oranje opnieuw voor een reeks oefenwedstrijden naar Rusland. In Moskou neemt Oranje het op tegen Wit – Rusland, Rusland en Argentinië. Tegenstanders die allemaal tot de wereld top-20 behoren. Bondscoach Fiege; “Alle tegenstanders waar wij tegen spelen in deze periode zijn sterker dan wij. We willen als ploeg het beste uit onszelf halen en dat lukt alleen als je tegen betere tegenstanders speelt. Alleen dan kunnen we als ploeg op termijn gaan presteren”

Na de reeks oefenwedstrijden in Moskou moet Oranje klaar zijn voor de allesbeslissende wedstrijden tegen Zwitserland op 13 en 16 januari. Oranje zal hoogst waarschijnlijk twee keer moeten winnen van de Zwitsers om de play offs te halen voor het WK in Frankrijk in 2017. Winnen van de Zwitsers is zeker mogelijk volgens Fiege al kan het kwartje ook zomaar de andere kant op vallen: “Het is 50/50. Nederland en Zwitserland zijn ontzettend aan elkaar gewaagd. Hun grote wapen is Andy Schmid. Dat is gewoon een van de beste handballers ter wereld. Daar zullen we grip op moeten krijgen. Als dat lukt hebben we een hele goeie kans”.

Bal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here