Oranje U17 houdt zicht op kwartfinale

0

Door een slotgoal van Esma Staal in het EK-duel met Denemarken houdt Oranje U17 zicht op de kwartfinale van het eindtoernooi in Slovenië. Na een nederlaag tegen Duitsland knokte de nationale jeugdploeg zich vrijdagmiddag tegen Denemarken naar een punt (30-30).

Na de openingsnederlaag tegen Duitsland (22-21) en het uitvallen van basiskracht Kim Molenaar krabbelde Oranje U17 tegen Denemarken op. Een achterstand bij rust (11-13) werd goedgemaakt door de formatie van Ricardo Clarijs.

In de slotseconde tekende Esma Staal voor de gelijkmaker. De speelster van VZV prikte tegen Denemarken in totaal zes keer raak. Ook Fem Boeters en Jessie van de Ruit waren met ieder vier goals voor Nederland van belang.

Portugal
Door de remise houdt Oranje U17 zicht op de kwartfinale in Slovenië. In poule C staat Nederland op de derde plaats. Aanstaande opponent Portugal heeft één punt meer. Wanneer de nationale ploeg op zondag erin slaagt de groepsgenoot te kloppen, mag het hopen op een plaats bij de laatste acht.

Tussenstand groep C:
1. Duitsland 2-4 +10
2. Portugal 2-2 -6
3. Nederland 2-1 -1
4. Denemarken 2-1 -3

Voorafgaand aan Nederland-Portugal (15:00) treffen Duitsland, dat reeds zeker is van de kwartfinale, en Denemarken elkaar om 13:00. Beide duels zijn te zien op EHF TV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here