Oranje U17 naar Zweden voor kampioenschap

0

In juli spelen de Oranjemannen U17 het open Europees kampioenschap in Zweden. Afgelopen weekend speelde de nationale jeugdploeg ter voorbereiding op het officieuze EK drie oefenpartijen. 

In het kader van de Ruhr Games in Duisburg oefende Oranje U17 dit weekend tegen Portugal, Hongarije en Duitsland. Een zege bleef uit voor de ploeg van bondscoach Rick Louw en assistent Freek Gielen.

Tegen Portugal (28-34) en Hongarije (20-25) kon de nationale jeugdploeg lang mee. “We zitten in een proces. We willen presteren, maar het meest belangrijk is dat de jongens zich gaan meten op dit hoge niveau. We willen zien of ze, in de toekomst, geschikt zijn voor de top”, verklapt Gielen.

Nederland ging op de slotdag kopje onder tegen Duitsland (17-41). Over een week start het open EK in Scandinavië. Jong Oranje is ingedeeld in poule B en opent het toernooi op 1 juli tegen IJsland. Oostenrijk, Montenegro, Roemenië en Italië maken de groep compleet.

Volgend jaar komt de nationale jeugdploeg, waar Thomas Houtepen van Feyenoord de aanvoerder is, uit op het EK voor B-landen. Promotie naar de A-groep staat op het spel.

Foto: Ils Pattipeilohy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here