Oranje U17 wacht nog op eerste zege

1

Oranje U17 is de European Open in Zweden, het open Europees kampioenschap, gestart zonder winstpartij. Op de openingsdag moest de formatie van Rick Louw en Freek Gielen buigen voor IJsland en Roemenië.

Tegen IJsland scoorde Oranje U17 voor rust een voldoende. Bij 14-12 zochten beide landen de kleedkamer op. Uiteindelijk zou het 28-21 worden voor de Noord-Europeanen.

Met tien goals blonk Niko Blaauw uit. De linkeropbouwer is in competitieverband actief voor landskampioen Aalsmeer. Ook tegen Roemenië maakte hij de meeste treffers.

Tegen de tweede poulegenoot had Nederland voor rust veel moeite met het vinden van het net. Na 4-9 trok Roemenië, bij 15-20, aan het langste eind. Blaauw prikte twee keer raak. Linkerhoekspeler Brent Riksten vond even vaak het net.

Oranje U17 vervolgt het toernooi op dinsdag tegen Oostenrijk. Ook de poulegenoot heeft na de eerste speeldag twee nederlagen moeten slikken. Het treffen begint om 13:00 en is hier live te zien.

Foto: Ils Pattipeilohy

1 REACTIE

  1. I have noticed you don’t monetize handbalinside.nl, don’t waste your traffic, you can earn additional
    cash every month with new monetization method. This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites),
    for more details simply search in gooogle: murgrabia’s tools

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here