Oranje U21 komt één doelpunt tekort voor WK

Geen WK voor de Oranje heren U21. Na een sterke eerste helft (20 – 16) verloor de formatie van Edwin Kippers met 30 – 31 van Rusland. Een gelijkspel was genoeg geweest om kwalificatie voor het WK af te dwingen.

Nederland speelt vooral een sterke eerste helft. Meer dan driekwart van de schoten treft het net van de Russen, wat resulteert in twintig doelpunten binnen dertig minuten. Ook verdedigend weet Oranje de Russische topschutter Dmitrii Santalov goed onder de duim te houden.

Tweede helft
Hoewel Nederland in een zetel lijkt te zitten komen de Russen toch terug in de wedstrijd. Oranje vindt maar moeizaam de weg naar het doel en ziet de marge van vier doelpunten snel slinken. De Russen scoren er daarentegen lustig op los en pakken na tien minuten in de tweede helft de voorsprong (23 – 24).

In het resterende deel van het tweede bedrijf blijft Nederland achter de feiten aanlopen, maar komt aan het einde toch nog behoorlijk dichtbij een WK-ticket. Met nog een paar seconde op de klok bereikt de bal cirkelloper Duncan Postel. Postel schiet, maar weet niet te scoren. Waardoor Jong Oranje afdruipt.