Oranje voor het eerst na wereldtitel weer samen

By 28 september 2020Featured, Oranje, Oranje Dames

Bijna tien maanden na het winnen van WK-goud in Kumamoto komen de Oranjedames vandaag samen op Papendal.

Eind deze week speelt de nationale ploeg twee oefenduels. Dat gebeurt op 1 en 3 oktober tegen Duitsland in Lingen.

Afgelopen december was Oranje voor het laatst samen. In Japan klopte Nederland Spanje in de WK-finale (29-30). Op Schiphol werd met fans en ouders feest gevierd.

De eerste ontmoeting van 2020 stond voor maart op de rol. Dan zou Oranje in Ahoy voor tienduizend supporters tegen Spanje spelen. Door het coronavirus ging het EK-kwalificatieduel niet door.

Interlandhandbal werd lange tijd niet toegestaan. Op basis van een ranking kreeg Nederland een EK-ticket. In Trondheim speelt de formatie van Manu Mayonnade in de groepsfase tegen Hongarije, Serviƫ en Kroatiƫ.

Estavana Polman
Wie deze week mist op Papendal, waar de focus op het EK in december gaat, en in Lingen is Estavana Polman. De MVP van het WK is net als Delaila Amega zwaar geblesseerd geraakt aan haar knie. Nikita van der Vliet en debutant Harma van Kreij missen door het coronavirus.

Yara ten Holte, afgelopen weekend namens maakt in Lingen mogelijk haar debuut voor Oranje. De partijen tegen Duitsland zijn besloten. Ziggo Sport zendt de eerste wedstrijden na het historische WK live uit.