Oranje wint voor tiende keer op rij van IJsland

De Nederlandse handbalsters hebben de eerste van twee oefeninterlands tegen IJsland gewonnen met 23-20. Dit betekent de tiende overwinning op rij op de eilandbewoners.

In een uitverkocht Topsportcentrum opende Danick Snelder de score. IJsland deed snel wat terug. Daarna hadden beide ploegen moeite met scoren. Na negen minuten stond het scorebord op 3-2. Jasmina Jankovic zorgde er met een knappe redding voor dat IJsland niet op gelijke hoogte kwam.

Toppers aan de kant
Een deel van de EK-selectie zag de wedstrijd vanaf de tribune. Tess Wester, Yvette Broch, Nycke Groot, Sanne van Olphen en Angela Steenbakkers kregen rust. Angela Malenstein en Maura Visser ontbraken vanwege een blessure.

Halverwege de eerste helft had Nederland een 6-3 voorsprong. Opvallend was dat alle doelpuntenmakers verschillend waren. Na de openingstreffer vonden achtereenvolgend Kelly Dulfer, Lynn Knippenborg, Debbie Bont, Laura van der Heijden en Jessy Kramer het net.

Speelminuten
Bondscoach Helle Thomsen gaf alle speelsters de kans om minuten te maken in Oranje. Nederland kwam niet in het ritme en daardoor bleef het verschil tot de rust gering: 10-8. Direct na de hervatting liep Nederland uit naar 15-8 na treffers van Michelle Goos, Danick Snelder, twee keer Lois Abbingh en Kelly Volbregt.

IJsland wist pas na 10 minuten iets terug te doen: 15-9 en daarna werden de gasten heel trefzeker. Ze scoorden vijf keer op rij en brachten de spanning terug in de wedstrijd. Nederland hield continu een kleine voorsprong en de overwinning kwam geen moment in gevaar.