Oranjemannen doen slechte zaken in Celje

0

Door een duidelijke nederlaag in Slovenië blijven de Oranjemannen in de EK-kwalificatiereeks steken op twee punten uit vier duels. In Celje kwam de nationale ploeg tekort: 30-23. 

In tegenstelling tot het heenduel van donderdag in Almere liet Slovenië zich in de openingsfase niet foppen. Na tien minuten was het verschil drie goals (6-3).

Kooijman en Jerry, laatstgenoemde viel na een kwartier in, hielpen Nederland aan het elastiek. Na een fraaie vlieger van Dani Baijens en penaltystop van Bart Ravensbergen brak een sterke periode van Slovenië aan. Bij 16-9 was de marge al zeven treffers.

Dertig tegengoals
Na de pauze (16-11) kwam Slovenië niet meer in de problemen. Via vijf doelpunten van Jeffrey Boomhouwer wist Nederland de tussenstand te verbloemen tot 23-19. In de slotfase zette Slovenië nog eens aan. Door de dertig tegengoals daalt het doelsaldo van Nederland naar min twee.

Door de tweede nederlaag in de interlandweek blijft Nederland derde in kwalificatiegroep 4. De top-2 van de poule is zeker van deelname aan de eindronde in 2020. Bij een gelijk aantal punten wordt gekeken naar het onderlinge resultaat. Ook de vier beste nummers drie van de acht kwalificatiegroepen mogen afreizen naar het EK.

Tussenstand EK-kwalificatiegroep 4:
1. Slovenië 4-8 +25
2. Letland 4-6 +10
3. Nederland 4-2 -2
4. Estland 4-0 -33

In juni speelt Oranje de laatste twee wedstrijden in de EK-kwalificatiereeks. Op 13 juni gaat de formatie van Erlingur Richardsson op bezoek bij het puntloze Estland. Drie dagen later wordt Letland in Almere ontvangen. In Valmiera werd het 29-25, waardoor Oranje – bij een winstpartij op Estland – in Flevoland met vijf verschil moet winnen.

Doelpuntenmakers Oranje: Jeffrey Boomhouwer 5, Evert Kooijman en Ephrahim Jerry 4, Bobby Schagen 3, Kay Smits 2, Jasper Adams, Dani Baijens, Luc Steins en Iso Sluijters 1.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here