Oranjemannen loten Slovenië richting EK in 2020

0

De Oranjemannen zijn tijdens de loting van de kwalificatiereeks voor het EK in 2020 gekoppeld aan Slovenië. De ploeg van Richardsson is ingedeeld in groep 4.

Naast Slovenië treft Nederland Estland en Letland. Laatstgenoemd land was ook tijdens de kwalificatiereeks voor het EK in 2018 een van de opponenten. Oranje boekte twee zeges op de Letten, maar moest groepsgenoten Denemarken en Hongarije voor laten gaan.

De top-2 van de kwalificatiegroep is zeker van plaatsing voor het eindtoernooi. Op 24 of 25 oktober opent Nederland de reeks in eigen huis tegen Estland.

Brons
Tegenstander Slovenië steekt in goede vorm. Op het WK in Frankrijk in 2017 greep het Oost-Europese land verrassend de bronzen medaille. Eerder dit jaar eindigde het land achtste op het EK in Kroatië.

In 2020 vindt het eindtoernooi plaats in Zweden, Oostenrijk en Noorwegen. Voor het eerst zullen niet zestien, maar vierentwintig landen deelnemen aan het Europese kampioenschap.

WK
In juni gaat Nederland op voor een WK-ticket. De nationale ploeg plaatste zich voor de play-offs, waar EK-finalist Zweden wordt getroffen. De winnaar van het tweeluik reist in januari 2019 af naar Denemarken en Duitsland voor het wereldkampioenschap.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here