Oud-international Luciano terug na zwangerschap

By 25 juli 2019Buitenland, Featured

Ailly Luciano (28) is weer aangesloten bij de landskampioen van Frankrijk Metz Handball. De oud-international is in april bevallen van een kindje. 

Advertentie

Twee weken geleden begon Luciano met Metz Handball de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het afgelopen jaar maakte de rechterhoekspeelster door een zwangerschap overwegend vanaf de zijlijn mee.

In april beviel Luciano van een kindje. Een aantal maanden later maakt ze op de training haar terugkeer in de selectie van de bondscoach van de Oranjedames: Manu Mayonnade. “Ik heb wat pijntjes”, merkt een goedgemutste Luciano na de eerste weken van voorbereiden op. “Ik volg een aangepast programma.”

Voorbeeld
“Het is heel fijn dat Ailly weer is aangesloten”, zegt Mayonnade opgetogen. “Een ervaren speelster. Een voorbeeld voor de groep.”

Rentree
Wanneer Luciano, die in 2016 met Nederland uitkwam op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, sterk genoeg is om haar rentree te maken is nog onbekend. Het afgelopen seizoen werd Metz Handball opnieuw landskampioen. Ook plaatsten de blauw-gelen zich voor de Final4 van de Champions League. Waar Györ de eindzege greep werd de Franse formatie teleurstellend vierde.

Advertentie