Over en uit na 141 interlands en vier medailles

0

Na 141 interlands voor de Oranjedames heeft Nycke Groot (30) een eind gemaakt aan haar loopbaan bij de nationale ploeg. Een van de beste speelsters in de wereld harkte in het shirt van Nederland de laatste jaren veel prijzen binnen. 

Lees eerst: BREKEND: Nycke Groot stopt als international

In 2004 debuteerde Nycke Groot voor de nationale ploeg. Op slechts 16-jarige leeftijd kwam de blondine in een oefeninterland met Noorwegen in Parijs binnen de lijnen.

In de 140 interlands die volgden maakte Groot bijna 500 doelpunten. Tijdens haar laatste interland op het afgelopen EK in Frankrijk stopte de teller. In de gewonnen troostfinale van Roemenië scoorde Groot haar laatste goal voor Nederland: nummer 439.

WK in 2015
Veertien jaar moest Groot wachten op de winst van het eerste eremetaal met de Oranjedames. Op het WK in 2015 bereikte Nederland de eindstrijd. Na de zilveren medaille van het eindtoernooi in Denemarken bereikte de nationale ploeg een jaar later opnieuw de finale van een groot eindtoernooi. Met EK-zilver verlieten Groot en consorten Zweden. De middenopbouwspeelster werd uitgeroepen tot MVP van het kampioenschap.

In hetzelfde jaar debuteerde Groot op de Olympische Spelen. In Rio de Janeiro was Nederland in de kwartfinale verantwoordelijk voor de uitschakeling van het thuisland. De gestopte international swingde als nooit tevoren. Uiteindelijk eindigde Nederland in Brazilië net buiten het podium.

Gulle grijns
Groot sluit haar interlandloopbaan af met vier medailles. Na zilver in 2015 en 2016 eindigde de succesvolle lichting, die steeds meer wijzigt, op zowel het WK in 2017 als het afgelopen EK op de derde plaats. Door te zegevieren in twee troostfinales kon Groot op de eindrondes naast haar kwaliteiten ook haar gulle grijns laten zien aan het publiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here