Overzicht: Landgenoten tekenen in België

0

Na de zomer is een kersvers handjevol nieuwe Nederlanders in België te bewonderen. Een overzicht van clubwisselingen van landgenoten naar Belgische deelnemers uit de BENE-League.

Callant Tongeren roerde zich flink deze zomer. Uit Nederland kwamen Nick de Knegt (Quintus), Chretiën Op het Veld (HandbaL Venlo) en Eligio Pepels (oud-LIONS) over. Slechts drie van de negen nieuwelingen. Een jaar geleden verkaste Nick de Kuyper van Bevo naar de wit-zwarten.

Toptransfer
Martijn Meijer (foto) maakte een toptransfer. De rechteropbouwer komt aankomend seizoen in de BENE-League uit voor titelhouder Achilles Bocholt. Daarmee laat de oud-speler van LIONS Callant Tongeren achter zich.

Ook doelmannen Jordi Govaerts, Mark Leckebusch (beide LIONS) en Killian von den Hoff (Callant Tongeren) vonden een club in België. Govaerts gaat onder de lat staan bij KV Sasja en Leckebusch sluit aan bij het Initia Hasselt van oud-bondscoach Joop Fiege. Von den Hoff, oud-speler van HandbaL Venlo, ruilt Callant Tongeren in voor het Waalse Visé.

Schoenaker
Sporting Nelo contracteerde in Martin Vlijm niet alleen een oefenmeester uit Nederland, maar versterkte zich tevens met twee landgenoten. Andreas Kittel komt over van Achilles Bocholt, terwijl Robin Schoenaker de eredivisie verlaat en aan de slag gaat in de BENE-League. In Vlijm’s periode bij Hurry-Up hengelde de Amsterdammer ook al naar de diensten van de lange schutter uit Gelderland.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here